Pagina verbergen in WordPress zonder de pagina te verwijderen (standaard menu)

Vaak krijgen we de vraag of je een pagina kunt verbergen. Het antwoord daarop is JA, je kunt een menuknop en de daarbij behorende pagina verbergen in WordPress zonder de pagina werkelijk te verwijderen. Dit is vaak van toepassing bij een pagina met vacatures of een nieuwspagina. In deze video laten we zien hoe je een pagina (of bericht) tijdelijk onzichtbaar maakt in WordPress en weer kunt activeren.

Let op! deze video is alleen van toepassing bij gebruik van het standaard (automatische) menu van WordPress. Klik hier om de film te bekijken over het verbergen van een pagina en de menuknop met het aangepast menu.

Reacties op deze uitleg:
 • Helder, duidelijk en ‘to-the-point’.

  Was alles maar zo duidelijk.

 • Duidelijke uitleg, had veel tijd gescheelt als ik dit eerder had geweten…

 • Hallo, Bedankt voor de video’s! Ik heb een probleem: ik heb een aantal pagina’s gemaakt en gepubliceerd. Maar als ik nu op de site zelf kijk dan opent alleen de eerste pagina, de andere niet dan krijg ik: kan de pagina niet vinden…
  Ik heb ondertussen wel een aantal pluginns aangemaakt. Maar als ik deze deactiveer blijven de pagina’s niet te zien… Hoe kan dit? Verder heb ik ook een aantal andere dingen veranderd op aanraden van een andere handleiding op een site.
  Ligt het daaraan?

 • L.S.,
  Beginnende WordPress-gebruiker…
  Met ‘Concept’ in- en uitschakelen van menu-items was mij bekend, maar ik wil iets anders: ik heb een pagina aangemaakt met algemene voorwaarden die horen bij contracten voor opdrachten. Die wens ik echter niet als menu-item te laten verschijnen, maar oproepbaar te maken vanaf plaatsen in teksten op diverse pagina’s (“Klik hier om…” enz.). De pag. met AV is a.h.w. verborgen.
  Hoe doe ik dat?
  Bij voorbaat dank voor jullie tips!
  Met vriendelijke groet,
  Frank de Jong
  06 – 51 416 371

 • Dank je voor de duidelijke uitleg. Wat ik niet kan vinden is het volgende:
  Ik heb twee menuknoppen met dezelfde tekst. De ene pagina is wel gevuld, de ander niet. De lege pagina wil ik verwijderen. Hoe verwijder ik een menuknop? Is daar ook een filmpje over?

  vriendelijke groet,
  Regina

 • Lekker in het Nederlands, goed uitgelegd met een rustige stem! Een goede ondersteuning voor een leek als ik (nog) ben.

Reageer op dit bericht